Meals for kids 2.0

Kinderen & voedsel, gezond eten, maaltijden met kinderen: heeft u weleens of regelmatig moeite om uw kinderen zo ver te krijgen om hun groenten te eten? Hoe zit het met het maken van iets leuks van hun maaltijd?

‘Meals with Kids’ is het project van Maor Bar, afgestudeerd aan de Bezalel Academy for Art and Design in Jeruzalem voor Visuele Communicatie. Maor beheert zijn eigen interactieve studio waar hij games en mobiele applicaties voor grote merken in Israël en in het buitenland maakt. De blog begon hij als een zijproject vanwege zijn oudste zoon, Yatir, een zeer kieskeurige eter.

Meals for kids

Aanvankelijk deelde Maor alleen opgeladen foto’s over zn zojuist bereide maaltijden naar zijn Facebook-pagina. Toen hij hoorde van vrienden dat het positief werkte met hun kinderen door de creativiteit die erbij gebruikt werd, besloot hij een blog te beginnen om ouders die hij niet persoonlijk kende te helpen bij het aantrekkelijk maken van gezonde maaltijden voor kinderen. De Facebookpagina Meals with Kids is een gemeenschap van ouders geworden die nu ook zelf hun eigen werk plaatsen.

“Het gaat niet alleen over het eten,” voegt Maor toe. “Ik streef er naar dat elke maaltijd die ik gepost heb bestaat uit het juiste balans aan koolhydraten, eiwitten en groenten. Ik maak ontwerpen en hou ze simpel zodat andere ouders snel de maaltijden thuis kunnen voortplanten”.

Hij benadrukt dat zelfs al hebben kinderen een gezonde eetlust, net als zijn jongste dochter, het samen creëren van de ontwerpen is een leuke ervaring op zich. Hij heeft grote plannen voor het project en hoopt veel ouders en kinderen te kunnen helpen zodat zij samen kunnen genieten van hun maaltijden.