Yosef Abramowitz Sunrise Ltd zal in samenwerking met de “Association for the Promotion of the Electric Car in Israel”  het Better Place concept van de elektrische auto voort te zetten.  Vanwege persoonlijke redenen heeft Abramowitz zich gefocust op Better Place, maar is in het dagelijks leven eigenaar van het zonne-energie bedrijf Arava Power Company.

betterplace

De rechtbank heeft ingestemd met de verkoop van Better Place aan Sunrise ltd. Tijdens de verkoop aan Sunrise, zal niet alleen Better Place haar eigendommen worden toegewezen, maar ook haar Intellectueel Property dat is gesitueerd in Zwitserland.

Abramowitz en partners zullen $5 miljoen voor de eigendommen en $6.9 miljoen voor Better Place IP betalen. De verkoop van Better Place heeft de steun van de curator en de vereffenaars vanwege de volgende redenen:

  • Het geld is niet voorwaardelijk;
  • Het geld zal dit kwartaal worden overgemaakt;
  • Het bod heeft de steun van Better Place klanten; en er is een verplichting om ten minste 15 accu oplaadpunten te blijven bedienen.

Zes weken na Better Place’s liquidatie, hebben de liquidateur’s, Rosen-Rechav en Kotler, de verkoop aangevraagd voor de Vereniging Promotie van de elektrische auto / Abramowitz, een bestaand consortium “Succes Parking Ltd” en het Amerikaanse US electric car charging company Car Charging Group Inc.

De kopers hebben Better Place belooft de Israëlische activiteiten te blijven stimuleren. Zo blijven een aantal bestaande accu oplaadpunten en de verkoop van elektrische auto’s gaande. Daarnaast hebben de kopers ook beloofd om het grootste deel van de werknemers van het bedrijf te houden – 50 van de 85.

Bron

Bron2