Het meest recente gasveld gevonden in Israel, Karish, wordt geschat op zo’n 1.8 biljoen kubieke meter gas.

gasveld

Het Karish gasveld ligt 100 km van de Israëlische kust. Karish was een van de laatste gas ontdekkingen in de afgelopen jaren in de mediterrane zee. Karish is aanzienlijk kleiner dan haar buur gasvelden, Tamar en Leviathan, die Israël tot een potentieel gas export hub maken. Volgens rapporten van consulenten Sewell & Associates in Nederland heeft het Karish gasveld 1.8 biljoen kubieke meter. Dit is vergelijkbaar met de voorgaande schatting die werd gemaakt door de Texas gesitueerde Noble Energy.

De aankondiging van het Karish gasveld kwam tegelijkertijd met Israel’s export beleid. In de afgelopen maand heeft Israël besloten om 60% van de reserves voor nationaal gebruik te behouden. 40 % mag gebruikt worden voor de export. Een aantal beleidsvormers willen het export quota aanvechten en het te verlagen.

Bron