Het Israëlische Primesense ontwikkelt software voor bewegingsherkenning en ondergaat momenteel strategische gesprekken met een aantal grote partijen zoals Apple, Microsoft, Amazon en Samsung Electrics. Het is goed mogelijk dat deze strategische gesprekken kunnen leiden tot een overname voor een schappelijke $200/300 miljoen in de komende maanden.

primesens

PrimeSense was in 2010 al genomineerd als een van Israël’s meest belovende start-ups, waarna ze een samenwerking aangingen met Microsoft. Samen met Microsoft hebben ze gewerkt aan de nieuwe Xbox spel, “Games Console”. Vlakna deze samenwerking  waren ze ook te vinden op de CES conferentie in Las Vegas, en presenteerde haar Capri technologie. De capri technologie minimaliseert de aantal sensoren om kleine printplaten te ontwikkelen. Door het gebruiken van deze technologie is het mogelijk om het product voor een lagere prijs op de markt te brengen dan haar voorgaande generatie.

De relatie tussen PrimeSense en Microsoft zorgt ervoor dat Microsoft recht heeft op een tegenbod wanneer er een aanbod komt voor de overname van PrimeSense. Wat eigenlijk zegt dat Microsoft er voordelig bij ligt.

Bron