Fashion intro blog

Israëlische mode is al lang haar tijd voorbij met de verschoten korte broek en sandalen.. en uitgegroeid tot een bloeiend textiel- en mode industrie! In de afgelopen jaren noteerde de industrie dan ook een gestage jaarlijkse groei en een massale export naar overzeese markten.
Tel Aviv in het bijzonder, heeft zich ontwikkeld als een hip &happening wereldstad. De stad staat vol van fashion, design en gadgets die voor de trendies van vandaag genoeg te bieden heeft. De hoofdstad biedt ook een breed scala aan innovatieve designers. Wanneer je je op Dizengoff street begeeft zul je menig eigen label winkels terugvinden van bekende Israelische ontwerpers zoals Ronen Chen, Dorin Frankfurt en o.a. Kedem Sasson.
Deze ontwikkelingen leidde o.a. in 2011 naar de eerste Tel Aviv fashion week gepresenteerd door niemand minder dan.. Roberto Cavalli. Zie hier een korte impressie van de show: http://www.youtube.com/watch?v=cfSPIlEovjY

Ter info: 20-22 Oktober 2013 zal de 3e editie van de TLV fashion week plaatsvinden: www.tlvfw.com.

Activiteiten in Nederland

Dorin Frankfurt heeft voor het eerst Nederland bezocht in 2010 en een fashion show in Amsterdam gehouden ten behoeve van het 90-jarig bestaan van non-profit WIZO, een internationale organisatie voor Joodse business vrouwen.

In Europa en Nederland worden ontwerpen uit Israel langzaam aan de man gebracht. Begin 2013 hebben wij als Israel Promo Center in Nederland voor het branden van producten uit Israel, assistentie geleverd aan de presentatie van Israelische ontwerpen. Deze ontwerpen werden via het zogehete ‘in-store concept’, in Amsterdam getoond aan het publiek. Één van de ontwerpers die op dat moment haar collectie toonde was Naomi Maaravi.
Naast de instore concepten ondersteunen wij ook ontwerpers het internationale, iets wat excentriekere merk uit Israel: Michal Negrin. Zij werken op dit moment aan het opzetten van een franchise winkel in Amsterdam. Daarnaast wij met enige regelmaat Israelische ontwerpers die de Nederlandse markt willen betreden. Wij proberen de ontwerpers te linken aan een Nederlandse samenwerkingspartner danwel lokale distributeur.

Reacties op TLVFW 2012:

~ I was very surprised by the creativity and freshness of the Israeli designers,” says Antonio Mancinelli, senior editor of the Italian Marie Claire magazine, on his first trip to Israel. ~

~ David Roth, a reporter with Fashion Daily TV in Germany, says he was infected by the excitement among the ‘young’ viewers of the shows: “This can be really huge”.

~ Lisa Lerner of the Russian InStyle adds that the fashions on display were eclectic. “It’s very interesting that each designer has his or her own style — some haute couture, some everyday wear – so there is not one Israeli style.”~

Tel Aviv fashion week