Ohad Schwartz, CEO CoreBone, lanceert een nieuwe technologie binnen de medische sector omtrent bot-transplantatie. Deze technologie maakt het mogelijk om van koraal bot te kweken. Schwartz kwam op het idee doordat een goede vriend koraal groeit voor decoratieve doeleinde. De bijzondere hobby deed Schwartz zich afvragen wat voor mogelijkheden er nog meer zijn met koraal.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Y-EmgIsrhVI[/youtube]

Voordat Schwarz in de bot-transplantatie sector dook, deed hij ervaring op bij het bedrijf Vacia, dat in de medicijnen-management sector zat. Hierna volgde een periode bij Aspect AI, dat zich bezig houdt met MRI’s. Zodoende raakte Schwarz meer en meer bekend met de biomedische sector en het entrepreneurschap.

Toen Schwarz eenmaal met het koraal idee rondliep, begon het onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat Schwarz niet de enige is met het idee om koraal als substituut voor botten te gebruiken. Het idee bestaat al 30 jaar. Het enige verschil is dat in die 30 jaar het product nog nooit de gevorderde fase heeft behaald als met Corebone.

Met het idee om koraal als substituut voor bot te gebruiken benaderde Schwarz professor Itzhak Binderman, voormalig hoofd van de tandheelkundige afdeling op het Sourasky Medisch Centrum, de universiteit van tandheelkunde en het ministerie van Bio-ingenieurswetenschappen. Tijdens de introductie tussen de twee bleek dat Binderman al onderzoeken had gedaan naar koraal en al als consultant werkte voor een Amerikaans bedrijf, Interpore. Toen Schwarz liet vallen dat hij zelf zijn koraal wilde kweken om de kwaliteit consistent te houden raakte ook professor Binderman geïnteresseerd en is vandaag de dag zelfs mede-oprichter en hoofd R&D van het bedrijf.

Momenteel zit het bedrijf in de preklinische fase, waarbij ze implantaten inbrengen bij ratten. Onderzoek toont aan dat het geïmplementeerde bot meegroeit met het menselijk bot. Om verder te kunnen met het onderzoek is Corebone opzoek naar een investeerder om en het daadwerkelijk te kunnen toepassen voor menselijk gebruik.

Voor meer informatie over de vorderingen van dit product kunt u op de website terecht

Bron