Prime-ministers office heeft 3 Israëlische Start-Ups geselecteerd voor de beste incubator awards van 2013.

chief scientist office

De winnende start-up’s zijn gekozen vanwege het product en het commerciële potentieel. Daarnaast is de ontwikkeling van het bedrijf een belangrijke factor voor de kwalificatie ronde.

Twee van de 3 geselecteerde bedrijven, ApiFix en Sol-Chip, komen voort uit  Misgav Venture Incubator en  Mofet Venture Incubator. Beiden Start-ups opereren vanuit het start kapitaal dat zij hebben gekregen van Trendlines Group.

Misgav blijkt een broedplaats te zijn voor start-ups, zeker nu zij voor de tweede keer op rij genomineerd zijn met een van hun start-ups. De laatste geselecteerde start-up is Stimatix GI, en ontvingen de top-start-up award.

  1. De eerste Start-Up, ApiFix, heeft een behandeling ontwikkeld voor adolescent idiopathic scoliosis (AIS). Deze behandeling maakt gebruik van een kleine incisie en een klein implantaat met 2 schroeven. Door deze kleine ingreep duurt de procedure  voor AIS 1 uur i.p.v. 6. De patiënt zal er maar een klein litteken aan overhouden. De techniek wordt momenteel toegepast in Europa en heeft diverse enthousiatse reacties ontvangen, Trendlines’s D. Todd Dollinger.
  2. De tweede Start-Up is Sol Chip. Sol-Chip maakt gebruik van een technologie waarmee een batterij niet opgeladen hoeft te worden. Sol Chip gebruikt zonne-energie en een computer chip. Het uiteindelijke doel van de batterij is dat de sensors en chips zichzelf kunnen opladen door middel van van zonne-energie.  Sol-chip wil haar technologie toepassen op de agro-markt, Momenteel heeft zij al diverse succesvolle projecten samen met het druppel-irrigatie bedrijf Netafim opgezet. Netafim gebruikt de Sol-Chip technologie om haar automatische-druppel irrigatie te opereren. Naast de nominatie voor beste incubator heeft Sol-Chip ook de Technological Development Award gewonnen op de IDTtechEx 2013 in Berlijn.
  3. De derde startup is Statimatix, maakt gebruik van de CartiHeal techniek om hyaline cartilage te bestrijden. De ziekte van Cartilage zorgt ervoor dat het lichaam niet goed hersteld, hierdoor kunnen wonden zich niet herstellen, dat zorgt voor het slecht functioneren van lichaamsdelen.

De details van het artikel zijn te vinden op de website van Times of Israel

Israel Trade & Economic Office, Embassy of Israel