Het onlangs gevonden gasveld Karish in Israël, gelegen naast het gasveld Ashdod, wordt geschat op een gas inhoud van 1.8 biljoen kubieke meter.

gasveld

Karish ligt ongeveer 100 kilometer van de Israëlische kust en is een van de laatste gasvondsten van de afgelopen jaren in het midden oosten. Ondanks de grote hoeveelheid aan gas, haalt het bij lange na niet de hoeveelheid gevonden in de Tamar en Leviathan velden, die overigens Israël in een potentiële gasmarkt veranderde.

Het Nederlandse bedrijf Sewell & Associates beaamde net als Noble-energy-Texas, dat er ongeveer 1.8 biljoen kubieke meter aan gas te vinden zal zijn. Beiden schreven een rapport over het Karish veld.

De aankondiging kwam rond dezelfde tijd als de bekendmaking van Israël haar gas-exportbeleid. Israël wil 40% van haar gas beschikbaar stellen voor de export, en 60% behouden voor binnenlands gebruik. Wel zijn er beleidsvormers alsnog in strijd om het export beleid te verlagen.

Bron