Het Weizmann Instituut heeft onlangs haar lijst met de beste Academische Universiteiten van 2013  gepubliceerd. De lijst rankt de “Hebrew University” op plek 59, daarmee de hoogst gerankte universiteit uit Israël.

hebrewuniversity

Naast de Hebrew University was ook de Israëlische universiteit Technion op de 77e plek te vinden. ARWU publiceerde ook haar top 500 universiteiten, hier staat zelfs de Hebrew University in de top drie. De Hebrew University staat dan ook op nummer 17 als het gaat om Alumni studenten die Nobel of veld prijzen hebben gewonnen. Ook leuk te vermelden is dat sinds ARWU haar lijsten publiceert de Hebrew University altijd in de top 100 heeft gestaan.

Prof. Menahem Ben-Sasson, die les geeft aan de Hebrew University, is erg trots op het feit dat de Israëlische Universiteiten zo hoog in de internationale ranking staan. Het feit is dan ook dat de Hebrew University hard werkt om deze resultaten te kunnen behalen.