In de laatste lijst waarbij Bloomberg alle gezondheidszorg instellingen op een rij zette rankt Israël op plek 4. De top 3 was ingenomen door Hongkong, Singapore en Japan. Ook opmerkelijk is dat Amerika op plek 46 eindigde achter Iran.

eco

De data verzameld door Bloomberg is gebaseerd op de volgende 3 criteria; levensverwachting, relatieve kosten per hoofd binnen de gezondheidszorg (percentage van het bruto binnenlands product (BBP)), en de maximale kosten per hoofd binnen de gezondheidszorg (uitgaven met betrekking tot preventieve en curatieve diensten, gezinsplanning, voeding en noodhulp).

De lijst is opgemaakt uit landen die een populatie hebben van minimaal 5 miljoen en een levensverwachting hebben van 70 jaar met een BBP van minimaal $5,000.

De levensverwachting in Israël is 81.8 jaar, waar de gezondheidszorg kosten per hoofd uitkomt op $2,426 (8.800 Sjekel).

Bron