Pounce app

Deze nieuwe app laat shoppers via gedrukte flyers van detailhandels items kopen die hun oog vangen met behulp van beeldherkenning technologie,de iOS-app: ‘Pounce’. Deze app ontwikkeld in Israel laat winkelend publiek beelden vervolgens met de camera van hun telefoon de gedrukte flyer met item scannen. Het geselecteerde item kan dan rechtstreeks online gekocht worden via de aangeboden winkel.

Avital Yachin – directeur van het in Tel Aviv gevestigde bedrijf BuyCode en ontwikkelaar van de app. “Wij zijn in staat om een beeld te laten overeenkomen met het werkelijke product en deze online beschikbaar te stellen, ”

Pounce is één van de groeiende applicaties waarbij met behulp van beeldherkenning, fysieke overbrugging met de online wereld van e – commerce mogelijk wordt maakt.
Het bedrijf is van plan om uit te breiden naar catalogi, tijdschriften en billboards..

De Pounce app erkent producten van detailhandelpartners als Staples, Target, Toys R Us en o.a. Ace Hardware. Na het scannen van een afbeelding weergeeft Pounce de prijs en de verzendkosten en laat het winkelend publiek de aankoop rechtstreeks via de retailer maken .

Andere bedrijven zoals eBay en Amazon hebben apps die beeldherkenning gebruiken om objecten zoals boeken, auto’s en zelfs kleding te identificeren en helpen shoppers soortgelijke producten vinden via hun online marktplaats .”Het potentieel van beeldherkenning ligt in zijn vermogen om het merk en model van een item op elke plek in de wereld en te herkennen. Met name die specifieke items die de consument anders niet weet te identificeren” zei Steve Yankovich , vice-president van innovatieve en nieuwe ondernemingen op eBay.

EBay heeft geëxperimenteerd met het toevoegen van beeldherkenning om hun eBay Fashion en eBay Motors via iPhone apps. Met eBay Fashion bijvoorbeeld kunnen gebruikers een afbeelding uploaden en de app zal items suggereren die dezelfde kleuren, stijlen en stof hebben(net als bv. bij de webcatalogi van Wehkamp maar ook kledingmerken als via H&M online).

Amazon’s App Flow voor de iPhone en Android stelt gebruikers in staat om de camera te gebruiken om een ​​gekocht product op Amazon te identificeren en details te krijgen zoals de beschrijving, reviews en video-of audioclips. Het bedrijf zegt dat de app verpakte goederen en functies kan onderscheiden van items als boeken, dvd’s of zelfs candybars of een doos cornflakes. Gebruikers kunnen dan het product scannen en lezen en kopen via de online retailer.

Yachin omschrijft echter dat we nog wel enige tijd verwijderd zijn van de mogelijkheden voor de consument om  alledaagse voorwerpen te kunnen identificeren zoals waar de kleding op een ander persoon. De bredere visie van erkenning van real-world objecten duurt lang omdat de technologie is gebaseerd op een grote database van product afbeeldingen en niet ingesteld zijn op mensen.

Verkrijgbaarheid
Pounce is gratis en op dit moment enkel beschikbaar in de Verenigde Staten maar het plan is om uit te breiden naar Canada én Europa. Amazon Flow is gratis beschikbaar in de Verenigde Staten. EBay Fashion is gratis en wereldwijd beschikbaar.