IBC 2012 b

Voor de zesde keer opende het Israëlische nationale paviljoen op IBC haar deuren voor internationaal publiek. Wederom hebben diverse nieuwe startups hun technologieën gepresenteerd aan de internationale media-en broadcast-industrie. In de loop der jaren hebben wij deelnemers van onze stand zien uitgroeien tot gerenommeerde en wereldwijd succesvolle bedrijven.

Een van de opmerkelijke start-ups is Waze. Zij maakten in 2011 met een ontmoetingstafeltje voor twee personen deel uit van ons nationale paviljoen. De aankoop door Google voor meer dan $ 1 miljard dollar eerder dit jaar heeft over de hele wereld de ogen van velen geopend met betrekking tot de kansen die er in dit kleine landje bestaan.

Tvinci IBC 2013Diverse andere partijen en deelnemers mochten op de IBC dit jaar een onderscheiding in ontvangst nemen: Zo kreeg Tvinci tijdens de CSI Awards 2013 de prijs voor “Best TV Everywhere / Multi-Screen service” en werd Viaccess-Orca  bekroond met de “Best Content Platform” tijdens de ConnectedWorld.TV Awards 2013. Viaccess-Orca is een fusie tussen Viaccess en het van origine Israëlische bedrijf Orca Interactive.

Het Israël Paviljoen wordt georganiseerd door het Israëlische Ministerie van Economie en haar wereldwijde vertegenwoordigers in samenwerking met het Israel Export Institute. Ons paviljoen fungeert als knooppunt voor innovatie en kennisoase. Dit jaar, of het nu ging om de engagement oplossing van Applicaster of de beweginsherkenningstechnologie van Extreme Reality, konden bezoekers een voorproefje krijgen van de mogelijkheden die deze nieuwe ideeën en technologieën de industrie beiden bieden om omzet en winst te verhogen.

Het aantal bezoekers op IBC dit jaar steeg naar 52.974 en het Israël Paviljoen was ook dit jaar weer in het middelpunt van de aandacht. Het interesse en enthousisasme van de bezoekers werd duidelijk in het aantal ontmoetingen met de innovatoren en entreprenneurs van deze geavanceerde technologieën uit Israël: in 3,5 dagen 950 afspraken voor 25 bedrijven.

Net als in voorgaande jaren zag de Nederlandse media-industrie op IBC het potentieel in het Israël Paviljoen. In de afgelopen jaren is er op ons paviljoen regelmatig een begin gemaakt voor vruchtbare zakelijke relaties en hetzelfde verwachten wij ook dit jaar. Senior vertegenwoordigers van toonaangevende Nederlandse bedrijven  zoals KRO, Hoek & Sonepousse, KPN, Ziggo, T-Mobile, TP Vision (voormalig Philips bedrijf) en Liberty Global zijn voor 1-op-1 afspraken bij ons op de stand zijn geweest.

Een overzicht van de deelnemende partijen vindt u hier.