Dit jaar was het voor het eerst dat een drietal reeds bestaande events op het gebied van smartmetering en smartgrids onder onder één overkoepelend event werden gehouden; de European Utility Week. Het was tevens ook de eerste keer dat Israëlische bedrijven uit deze sector werden vertegenwoordigd in een eigen nationaal paviljoen, een initiatief van de Israëlische ministerie van economie en het Israëlische exportinstituut. Zo een 9 bedrijven uit de Israëlische smart-grid/metering sector hebben tijdens EUW hun technologieën kunnen presenteren aan o.a. Nederlandse bedrijven als Alliander, Accenture, ECN en Joulz.

Ondanks het feit dat de Nederlandse en Israëlische markten in de branche erg verschillen vanwege het innovatiebeleid in de twee landen, zijn veel Israëlische technologieën en oplossingen wel toepasbaar binnen utility projecten van Nederlandse bedrijven. Bezoekers van het paviljoen waren dan ook erg benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen in deze aanzienlijk jonge sector en velen waren aangenaam verrast door de oplossingen die de Israëlische bedrijven te bieden hebben.

Hieronder ziet u een interview met Eran Aloni, CEO van SangamTech, een van de bedrijven die werd vertegenwoordigd in het Israël paviljoen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q2598nW0BoA#![/youtube]