In het nieuwe seizoen van het tv programma Pluijm op pad zal de reislustige tv kok Rene Pluijm Israël bezoeken. Aan de hand van een plaatselijke culinair connaisseur zal hij zich storten in de wereld van de Israëlische keuken. Het programma zal de kijker o.a. meenemen naar Jeruzalem, Haifa en verschillende kibboetsen alwaar Pluijm producenten van lokale lekkernijen zal bezoeken, waaronder een aantal bekende namen uit de Israëlische foodsector. Denk hierbij aan: Sabra (hummus), Nina Bakery (authentic pita bread), Spice Way (specerijen) en Tulip Winery (wijn). Concluderend zal Pluijm samen met een lokale chef een Israëlisch gerecht bereiden, geïnspireerd door zijn ontdekkingen tijdens deze culinaire trip.

Het nieuwe seizoen van Pluijm op pad is reeds te volgen op vrijdagen om 16:30 op RTL4. Een mooie gelegenheid om snel kennis te maken met Israëlische producten die de laatste tijd ook steeds meer in trek zijn bij de Nederlandse consument.