mekorotHet Britse ingenieursbureau Arup verwacht een samenwerking aan te gaan met Israël’s nationale waterbedrijf ‘Mekorot’.  “Mekorot wil haar werkzaamheden graag uitbreiden naar verschillende plaatsen. Wij zijn een wereldwijd actieve onderneming en zijn erg enthousiast over een mogelijke samenwerking met Mekorot”, aldus Mark Fletcher, directeur global water business bij Arup.
Er zal mogelijk worden samengewerkt op het gebied van watervoorziening, ontzilting en water recycling. Een van de landen waar de twee bedrijven willen gaan samenwerken is Myanmar, waar Arup reeds actief is.

Twee van de bedrijven die zullen profiteren van een dergelijke samenwerking zijn Applied Cleantech en Mapal Green Energy, die beiden ook vertegenwoordigd zullen zijn op het Israel paviljoen tijdens Aquatech. Een van Arup’s grootste klanten, United Utilities, is al voornemens de innovatieve rioolwaterzuivering methodes van beide bedrijven toe te passen in Groot-Brittannië.

Full story: YNET News