Het Nederlandse drinkwaterbedrijf Vitens en het Israëlische nationale waterschap Mekorot tekenende op 5 november, tijdens Aquatech, een samenwerkingsovereenkomst.

vitens & mekorot

Tijdens de toonaangevende internationale vakbeurs voor afval-, proces- en drinkwatertechnologie Aquatech heeft het drinkwaterbedrijf Vitens een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Israëlische waterschap Mekorot. De twee vooraanstaande waterbedrijven willen graag de samenwerking uitbreiden op het gebied van onderzoek en innovatie, met een focus op informatievoorziening naar de klant.

De zogeheten Memorandum of Understanding, ook wel MOU, werd ondertekend door Wolter Odding, lid van de directie van Vitens en door Abraham Ben Yosef, directeur van Mekorot.

Yossi Yaacoby, watertechnologiedirecteur van Mekorot is blij met de verbintenis: “De ambities van Vitens en Mekorot lijken op elkaar en vanwege dit feit is het alleen al logisch dat we de handen ineen slaan. Met vereende krachten komen we nog verder. Wij zijn erg blij met deze ondertekening.”

Wolter Odding, directielid van Vitens: “Wij zijn altijd op zoek naar interessante partijen om mee samen te werken. Mekorot is een bedrijf dat enorm in de lift zit en zeer innovatief werkt. Het is nu zaak de hoofdthema’s te definiëren waarop we elkaar kunnen gaan versterken.”

Mekorot is het nationale waterbedrijf van Israël. Mekorot levert 80% van het drinkwater aan de Israëlische gemeenschap en verwerkt 60% van het afvalwater in het land. Het bedrijf levert jaarlijks 1,5 miljard kubieke meter water aan 4800 gemeentes. Mekorot is een van de meest geavanceerde drinkwaterbedrijven ter wereld met 8 drinkwaterproductielocaties op basis van zeewater en 660 andere drinkwaterproductielocaties.

Vitens is het grootse waterleiding bedrijf van Nederland en levert aan 5,4 miljoen mensen en bedrijven uit de provincies; Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht, Overijssel en aan een aantal gemeenten in Drenthe en Noord-Holland.

11/12/13 Update:

10 december heeft Vitens besloten om het MOU getekend met Mekorot te ontbinden. Voor meer informatie zie hier het persbericht van Vitens.