primesens

Na gesprekken van 18 maanden zijn ICT gigant, Apple, en het de bewegingsherkenning technologie, PrimeSense ltd, eruit. Apple bevestigd op maandag 25 november  dat de Israelische bewegings herkenning applicatie wordt overgenomen voor $ 350 miljoen.

Apple bevestigd, maar geeft niet prijs wat de plannen zijn voor de technologie van Primesense ltd, naast haar smart-TV technologie lancering dat gepland staat voor 2015. Deze acquisitie is de tweede acquisitie van Apple in Israël. In 2011 kochten zij ook Anobit voor $400 miljoen.

PrimeSense is opgezet in 2005 door Aviad Maizels, CTO Alexander Shpunt, Dima Rais, Ophir Sharon, en Tamir Berliner. Het bedrijf wordt bestuurd door CEO Inon Beracha. De oprichters van de start-up zullen naar verwachting zo’n $50-85 miljoen voor de aquisitie krijgen.

Primesense kreeg veel belangstelling sinds dat zij op de markt zijn gegaan. Dit mededoor de goede relatie die zij hebben met Microsoft Corporation. De software/ hardware gigant was de ingang voor Primesense en kwam zo ook terecht bij Xbox 360, die de technologie ook gebruikte voor haar Xbox systeem.

bron