Israël, Jordanië en de Palestijnse Autoriteiten tekenen op 9 december een contract om gezamenlijk een pijpleiding tussen de Rode & Dode Zee aan te leggen.  Het project genaamd “Het kanaal tussen de twee zeeën” zal ongeveer 100 miljoen kubieke meters  water van de Rode zee naar de Dode zee brengen. Dit transport zal de uitdroging van de Dode Zee tegen gaan. Het project zal naast de pijpleiding zich ook ontfermen over een ontzilting plant in Aqaba dat alle partijen zal voorzien van gezuiverd water.

De Israëlische Minister van infrastructuur geeft aan dat dit project een bijzonder historisch moment waar een droom gerealiseerd wordt. Dit project staat aan het begin van een belangrijk en strategische samenwerking tussen Israël, de Palestijnse Autoriteiten en Jordanië.

Het akkoord wordt ondertekend in het hoofdkantoor van de Wereldbank in Washington.

Bron

Bron2