Dr. Niv Papo heeft de prijs voor ‘Young Investigator uigereikt door het Prostaat Kanker Fonds mogen ontvangen. De moleculair bioloog vloog naar Washington DC om de prijs in ontvangst te nemen tijdens de 20e jaarlijkse PCF Scientific Retreat.

Dr. Niv Papo (in het midden) ontvangt de Young Investigator Award van Jonathan W. Simons,President van het Prostaat kanker fonds en CEO (links) en Howard R. Soule, PhD, Executive Vice President, Chief Science Officer, van het Prostaat Kanker fonds (rechts).

“Het is een eer dat een jonge onderzoeker zoals ik deze prijs mag ontvangen” zegt Papo na zijn ontvangst. Deze prijs zal vele nieuwe deuren openen voor mijn onderzoeksteam. Ook zal de de prijs van belang zijn om onze doelstellingen te kunnen behalen en onderzoek naar prostaat kanker te promoten. Het zal plaats maken voor moleculaire beeldvorming en gerichte toediening van medicijnen tijdens deze ziekte.  Deze bijdrage zal ons ondersteunen om de multifunctionele eiwitten verder te kunnen ontwikkelen met uiteenlopende biomedische toepassingen voor prostaatkanker.

Het belangrijkste doel van Papo’s onderzoek is om de bevindingen te vertalen naar klinische praktijken wat zich hopelijk doorontwikkeld naar geavanceerde medische behandelingen. Papo: “Zoals iedereen waarschijnlijk weet, een onderzoek zoals wij dat uitvoeren brengen aanzienlijke kosten met zich mee. De sponsoring van deprijs biedt nu meer mogelijkheid om diverse professionele onderzoekers aan te nemen en betere instrumenten te kunnen aanschaffen. De PCF bijdrage is niet alleen een royale prijs , maar ook een ‘ marketing ‘ kans voor ons onderzoek. Zonder deze steun zouden we niet in staat zijn om onze doelen te bereiken”.

In het afgelopen jaar en een half zijn er zes stichtingen die Papo hebben ondersteunt met een financiering.

 

Bron