Hoe gaat de toekomst van ons automobiele vervoer in de stad er uitzien?

Laten we een kijkje nemen in een workshop in de buurt van Rosh HaAyin, waar drie ingenieurs staan te trappelen om met hun bijdrage aan smart city vervoer op de markt te treden: de City Transformer.

De City Transformer is een opvouwbare wagen ontworpen om onze drukke steden weer toegankelijk te maken. Op de weg heeft hij de breedte van een gewone auto, maar met een druk op de knop kan hij met gemak worden omgezet naar de grootte van een motor en zo kun je je auto van de toekomst op een klein parkeerplaatsje kwijt. De City Transformer is gedacht voor een ​​bestuurder met nog een extra passagier. Hij is elektrisch aangedreven met een hoog veiligheidsniveau, en heeft een maximale snelheid van 150km/h.

Waarin onderscheidt zich deze futuristische auto dan van die van bijvoorbeeld MIT, zult u zich misschien afvragen? Het onderscheid ligt hem in de unieke manier waarop hij samenvouwt alsmede andere veiligheidsvoorzieningen, zo de ontwerpers. Tevens kan hij hogere snelheden behalen en langere afstanden rijden dan potentiële concurrenten in deze categorie.

Maar de ontwikkelaars willen met hun ontwerp niet de strijd aangaan met de grote concurrenten. Veelmeer hebben zij voor ogen dat fabrikanten hun eigen modellen gaan bouwen gebaseerd op het City Transformer model, net als verschillende computer merken ook allemaal de Intel-technologie hebben.

Bovendien zul je deze auto overal kunnen opladen – op je werk, thuis of bij benzinestations, aldus verzekert het ingieurstrio. In Europa zijn immers al diverse  oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Vooralsnog bestaat de City Transformer alleen in de virtuele ruimte en als houten model, maar het trio is optimistisch over het veiligstellen van de $1 miljoen Amerikaanse dollars aan investeringen die nodig zijn om een ​​prototype te laten bouwen in samenwerking met het industriele ontwerpbureau Yama Design, Research & Development in Netanya.

De City Transformer gaat vermoedelijk voor $ 8.483 (NIS 30.000 ) op de markt komen.

U leest het volledige artikel in het Engels op Israel21c.