Bizzabo heeft de APP ontwikkeld om het netwerken voor de beur bezoeker te vergemakkelijken.

bizzabo

De Bizzabo APP is gratis en makkelijk te gebruiken voor de evenementbezoeker en organisator. Elke organisator van een zakelijke conferentie kan een evenement toevoegen aan het mobile sociale netwerk.

Bizzabo zorgt ervoor dat gebruiker’s met hun LinkedIn- profiel aan andere beursbezoekers worden gelinked die mogelijk een interessante partner voor hun zijn. Deelnemers kunnen elkaar berichten sturen in de APP en een database houdt bij wie elkaar heeft ontmoet. Daarnaast wordt de gebruiker ook op de hoogte gesteld wanneer LinkedIn uitnodiging binnenkomt via Bizzabo. De gebruiker kan zo de gezichten en namen van de ontmoetingen tijdens het evenement bijhouden.

Een ander onderdeel van de APP is dat de conferentiedeelnemers kunnen netwerken op de APP voor en tijdens het evenement. Organisatoren van evenementen kunnen een eigen code instellen, zodat alleen deelnemers van het evenement gebruik kunnen maken van de APP  en voorkomen dat de beurs alleen ‘virtueel’ wordt bijgewoond.

Organisatoren van evenementen kunnen het profiel van de beurs, agenda en de sprekers via de APP invoeren. Tevens kan de organisator ook het tijdstip en de inhoud van het evenement aanpassen en notificaties sturen naar de aanwezigen. Bizzabo biedt ook een ” Offers” -functie” (alleen beschikbaar via de iPhone-versie ) waar APP exposanten of sponsors een ‘Groupon aanbieding’ kan creëren en zo meer leads kan genereren.

Bizzabo is al uitgeprobeerd in Israël en is momenteel de officiële app voor de MLOVE conferentie in Berlijn.

Bron