De Israëlische cyber-security-industrie is in de afgelopen 3 jaar enorm gegroeid van enkele tientallen bedrijven naar meer dan 200. Deze groei heeft het interesse van de wereld gewekt en trekt als gevolg buitenlandse bedrijven aan om naar de mogelijkheden in Israël te kijken. Een van deze bedrijven is Deloitte. Zo is Deloitte van plan om een cyber-security centrum in Israël te openen. Het wereldwijd actieve accountancy en consultancy bedrijf is op zoek naar een samenwerkingspartner, overname van of het in licentie nemen van door Israëlische startups ontwikkelde technologieën behoren tevens de mogelijkheid. In Chile, Costa Rica, de VS, Groot-Britannie, Zuid-Afrika en Spanje beschikt Deloitte reeds over vergelijkbare centra.  

Aangezien hackers van vandaag steeds geavanceerder worden, is het van belang dat de slimste digitale beveiliging experts uit de hele wereld bij elkaar komen voorop te blijven.
israel-cyber-security-netanIsraël’s ervaring in het succesvol verijdelen van duizenden cyberaanvallen elke dag zou zich kunnen ontwikkelen tot een zeer lucratieve business, zowel binnen als buiten Israel.

Het interesse dat de Cybertech conferentie de afgelopen dagen in Tel Aviv trok geeft aan dat Israel hierin een grote rol kan spelen.

Het volledige artikel leest u in het Engels op Bloomberg.