Google heeft het Israelische beveiligings bedrijf, SlickLogin, gekocht.

slicklogin

SlickLogin, een startup uit Israel, heeft een systeem ontwikkeld dat gebasseerd is op geluidsherkenning dat het inloggen vergemakkelijkt. Afgelopen jaar hebben zij zich gelanceerd via TechCrunch. De lage frequentie technologie waarvan zij gebruik maken wordt opgewekt via een APP dat inlogt op de bestemde websites. De gebruikers leggen de telefoon voor/ naast de computer om zo in te loggen.

De initiatiefnemers  – Or Zelig (CEO), Eran Galili (CTO), en Ori Kabeli (VP R&D) gaven aan dat via SlickLogin de gebruiker veilig kan inloggen. De veiligheid wordt gegarandeerd door de lage frequentie van ‘het geluid’ dat wordt uitgezonden en is lastig te hacken voor een hacker. Het geluid veranderd namelijk op elke locatie, dag en tijdstip. Het systeem is ook makkelijk toepasbaar voor websites, met een paar zinnen ‘codes’ is de website al toegankelijk voor deze manier van beveiliging.

“Het product van SlickLogin zorgt ervoor dat de gebruiker zichzelf kan identificeren met zijn of haar telefoon zonder enig wachtwoord te hoeven tikken. De gepatenteerde technologie van SlickLogin combineert deze ‘gebruikers-experience’ samen met een geavanceerd beveiligingsniveau dat te vergelijken valt met de beveiliging van het IL leger.” De 3 initiatiefnemers werken al 3 jaar aan dit product en zijn allen afgestudeerd aan de beruchte IDF cyber-security unit in Israël.

Google bevestigd de overname en gaf aan dat zij geïnteresseerd zijn in SlickLogin’s technologie vanwege de beveiligingsoverwegingen die steeds maar gecompliceerder werden.

Read more: Google buys Israeli security start-up SlickLogin | The Times of Israel http://www.timesofisrael.com/google-buys-israeli-security-start-up-slicklogin/#ixzz2tZAuvWaN