Jordan’s Arab Potash Co. en Jordan Bromine Co. hebben samen met Tamar gasvelden voor de komende 15 jaar een gas deal gesloten ter waarde van $500 miljoen. Tamar partners zal vanaf 2016 gas exporteren.

gas2

Noble Energy Inc. (NYSE: NBL), heeft names de partners van het Tamar gasveld  de gas deal met Arab Potash Company en Jordan Bromine Company in Amman getekend. Noble Energy zal een pijpleiding bouwen voor Israel Chemicals Ltd. (TASE: ICL) aan de dode zee waar Arab Potash Company aan de andere kust van de dode zee een vestiging heeft.

Het getekende contract werd bemiddeld door de’ US Deputy Assistant Secretary for Energy Diplomacy at the State Department’, Amos Hochstein, wie bij de 14 ontmoetingen over een periode van 18 maanden aanwezig is geweest. Minister van infrastructuur Silvan Shalom bezocht Jordanie een aantal weken geleden, maar de gesprekken werden hoofdzakelijk gevoerd door de Chief Scientist Office.

“Noble Energy is erg enthousiast over deze deal, zeker omdat dit het eerste gas export contract is voor Tamar. Deze deal zal de weg vrijmaken voor aanvullende export projecten die de regionale samenwerking verbeteren, die tevens extra toevoer kan bieden aan de binnenlandse markt en tot een grotere voorzieningszekerheid kan leiden door de ontwikkeling van extra reserves en infrastructuur”, zei Noble Energy VP Eastern Mediterranean, Lawson Freeman.

Read the article in English here

Voor gerelateerde post zie ook: