Afgelopen week tijdens de RSA Security Conference (RSA), in San Fransico , wonnen 11 Israëlisch cyber – security bedrijven prestigieuze awards in de categorieën “Awesome Product of the year”, “Products & Services Excellence “, “Database Security” en “Tomorrow’s Technology Today”.

RSA

RSA (genoemd naar het Israëlisch gebaseerde security bedrijf dat werd gekocht door EMC in 2006) vindt jaarlijks plaats sinds 1991. RSA brengt de veiligheid en cyber defensie top bij elkaar om ‘trending topics’ onder de aandacht te brengen. Afgelopen jaar was het hoofd onderwerp ‘cyber aanvallen’ en hoe dit te voorkomen.

Tientallen bedrijven uit de hele wereld presenteren de nieuwste cyber – technologieën; waar het top management van multinationals komen om nieuwe technologie voor het huidige beveiliging systeem te ontdekken. Ook wordt er genetwerkt en gesproken over mobiele beveiliging, cloud & data beveiliging, hacking trends en nog veel meer.

De prijzen die werden uitgereikt zijn onderdeel van het ‘Info Security Products Guide Global Excellence Awards’ en worden uitgereikt sinds 2004 .

Een van de Israëlische winnaars, Kfar Saba Covertix, won zilveren awards in de ‘Database security categorie, Data Leakage Protection en Extrusie Preventie’ categorie, en een bronzen medaille voor ‘Awesome Product of the Year’. Covertix won de prijs vanwege haar SmartCipher systeem, dat ervoor zorgt dat bestanden alleen kunnen worden geopend door een aangewezen persoon. Hiervoor heeft het SmartCipher systeem een slot systeem ontwikkeld dat men op het bestand kan zetten. Zo kunnen gebruikers voorkomen dat de bestanden worden gemanipuleerd en andere gebruikers garanderen dat het bestand veilig is en vrij is van virussen of andere malware.

De oplossing van Covertix zorgt ervoor dat klanten gevoelige gegevens veilig kunnen bewaren binnen de cloud en kunnen samenwerken op de cloud zonder dat de bedrijfsprocessen bloot worden gegeven.

Een andere Israëlische onderneming Seculert, ontving een bronzen award in de ‘Innovatie Enterprise Security’ categorie. Seculert is een beveiligings systeem dat data van verschillende bronnen verzamelt en analyseert, inclusief wel bekende hacker servers en websites. Het systeem controleert niet alleen de gegevens van het internet, maar zoekt ook waar de bron vandaan komt. Het systeem gaat na of de bron van een legitieme server komt of dat het wordt geassocieerd met cyber – criminelen, hackers ,of spoofers (nep of gekaapte servers). Als het systeem een bron signaleert dat niet “koosjer” is dumpt Seculert het bestand .

“De cloud-gebaseerde oplossing van Seculert vereist geen hard of software. Hierdoor bieden zij volledige dekking voor allerlei locaties en medewerkers, inclusief diegene die op afstand en op mobiele apparaten werken.  Vanwege een eenvoudige API kan informatie automatisch worden overgedragen naar een externe beveiliging cloud om de verdediging  van haar bestaande systeem en bestanden te versterken.

Ook het Israëlisch bedrijf Votiro viel in de prijzen met een gouden award in de categorie ‘Innovations of the Next Generation’. Het beveiligings bedrijf Votiro filtert koppelingen, bijlagen, e-mailberichten, downloads en elke andere vorm van gegevens die via servers een organisatie binnenkomen via het internet. De filter zorgt ervoor dat eventuele onzuivere links/ bestanden niet binnenkomen en zo de servers van het bedrijf kunnen behoeden van virussen of aanvallen. Bestanden worden op voorhand geweerd  zodat gebruikers geen toegang hebben om ze te openen en een malware te ontketenen binnen de organisatie. De Votiro Secure data sanering scant elk binnenkomend bestand met een reeks anti – virus programma’s en controleert daarmee de structuur en metadata. Als iets verdacht of ongewenst lijkt wordt het bestand verwijderd.

Het proces detecteert en elimineert alle mogelijkheden ongeacht of de bron bekend of onbekend is. “Votiro geeft aan trots te zijn op de gewonnen award en de waarde van het product bevestigd voor het elimineren van mogelijke bedreigende bronnen.

Read more in English