MWC2014_bannerAfgelopen week heeft wederom de jaarlijkse hoogmis van de mobiele industrie plaats gevonden in Barcelona: het Mobile World Congress (MWC). Op MWC laten grote en kleine spelers uit de mobiele sector zien wat we het komende jaar kunnen verwachten op het gebied van mobiele technologie. Mobile World Congress is jaarlijks dus dé plek voor vele fabrikanten en leveranciers om hun nieuwste toestellen te onthullen en nieuwste ontwikkelingen voor te stellen. 85.000 bezoekers, waaronder journalisten, analisten en providers waren in Barcelona verzameld om deze laatste ontwikkelingen voor het eerst te zien.

In de 8 hallen van het 240.000m² grote beursterrein van Fira Gran Via waren meer dan 1.750 exposanten uit 64 landen aanwezig en betraden ‘keynote speakers’ zoals Mark Zuckerberg (Facebook), Rich Riley (Shazam) en Jan Koum (Whatsapp) het podium. 

MWC-israel-700x400

 

Midden op de beursvloer stond het Israelische landenpaviljoen. Met 65 exposanten en nMWC meetingsog eens 60 app ontwikkelaars was dit de grootse landelijke vertegenwoordiging op MWC. Het kleine landje had veel aandacht vanuit de wereldwijde mobiele markt.  Bezoekers, die in vier dagen meer dan 3.000 meetings brachten, waren gerenommeerde internationale bedrijven zoals Facebook, IBM , BBC, Deutsche Telekom, Nokia, ATOS, Telecom Italia, Amazon, TATA, Samsung alsmede diverse bekende Nederlandse spelers waaronder KPN, Liberty Global, Accenture, Ziggo en Sanoma Digital.

 

StartAppNationVan oudsher lanceerplatform voor diverse generaties smartphone paradepaardjes van oa Sony, HTC, Samsung et al. vindt men op MWC inmiddels ook de meest spannende nieuwe trends in de consumententechnologie,  waaronder wearables en Internet of Things.  Naast alle nieuwste telefoons, tablets en wearables is Barcelona tevens dé plaats waar honderden mobiele apps worden voorgesteld. Tijdens de apps wedstrijd Global Mobile Awards concureren mobiele startups in verschillende categorieën om de titel meest baanbrekende app.  Vorig jaar won Waze de jury choice award voor beste mobiele app. Dit jaar zette Israël haar traditie van dominante vertoning op MWC voort.

 

Wibbitz-text-to-video

Wibbitz ontving de award beste mobiele publishing product of service voor haar Text-To-Video-technologie.  De Wibbitz app is een innovatieve nieuws-reader app voor de iPhone die een video-overzicht maakt van snippets uit de meest belangrijke nieuwsbronnen.

 

camme-selfie-appDe award van meest innovatieve app ging naar ‘CamMe’. CamMe van het Israëlische bedrijf PointGrab, tevens een app voor iOS, speelt in op de ‘selfie’-hype: je kan met behulp van gebarenherkenning fotootjes van jezelf maken tot een afstand van bijna  5 meter.

 

 

Last but not least, CellBuddy,  het bedrijf dat het hart van de mobiele telefoonCellBuddy Prize revolutioneert, zoals de oprichter ons trots vertelde. CellBuddy heeft een SIM-kaart  ontwikkelt voor flat-rate data kosten in het buitenland, en won daarmee de eerste plaats in een startup competitie genaamd de Four Years From Now Conference. Cel Buddy is als enige Israëlische bedrijf onder de 10 finalisten gekozen uit honderden bedrijven die deelnamen aan de wedstrijd.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de innovatoren van de Israel stand? Kijkt u dan op www.israelmobileinnovation.com of www.startappnation.com.