Israel Corp’s gezamelijke ondernerneming, Qoros, presenteerde deze week haar prototype EBIKE op de International Motor Show in Geneva.

qoros

De gezamelijke onderneming van Israel Corporation en China’s Chery Automobile Company Ltd. presenteerde haar prototype voor de smart elektrische fiets, de EBIKE. De fiets is de meest geavanceerde elektrische fiets die ooit ontwikkeld is en is en heeft dan ook hoogstaande technologische gadgets zoals, een grote batterij, elektrische motor en een touchscreen.

Door de motor te combineren met het fysieke gedeelte van de fiets ‘trappers’ kan de snelheid van de fiets oplopen tot 60 km per uur. Tevens is de batterij van de fiets groot genoeg om tot 120 km te kunnen fietsen zonder op te laden. Naast deze vernieuwende aspecten op een elektrische fiets heeft het ook een 5-inch touchscreen dat wordt weergeven op de handvaten. De touchscreen is geautamatiseerd met het Qoros systeem waardoor de fietser makkelijk toegang heeft tot route planners, navigatie en andere applicaties.

Het duurt 80 minuten om de fiets op te laden en kan worden aangesloten op elk elektriciteit bron. De prijs van de Qoros fiets wordt verwacht uit te komen op €5,000.

Read the article in English here

Voor meer info over fietsen of duurzame vervoersmiddelen zie ook: