De Israëlische ‘interactieve applicatie’ Samba wint beste Social APP op de SXSW conferentie.

Samba

SXSW is een jaarlijkse conferentie in Austin voor muziek, interactieve applicaties en films. Voor het eerst lanceert SXSW ook een award voor haar ‘Accelerator Prize’ voor de beste ‘Social APP’.

Samba was een van de 48 gekozen interactieve technologie bedrijven die haar applicatie mocht pitchen tijdens de 6e SXSW Accelerator bijeenkomst in Austin, Texas en bleek een van de grote zes winnaars.

Samba is een aantal weken geleden gelanceerd voor iOS toestellen. De APP maakt het mogelijk om  een video versturen waarmee je de reactie van de andere persoon kan meekijken.

Samba initiatiefnemers, Barak Hachamov, Shay Erlichmen, Ronel Mor en Oren Meiri benadrukken dat deze applicatie het gemak van asynchrone communicatie combineert met face-to-face communicatie. Wanneer je een video kijkt  via de APP kan je tegelijkertijd de reactie van de persoon die het bestand heeft ontvangen zien. De reactie van de persoon die het bestand ontvangt wordt in een smaller beeld over het beeld van het originele filmpje wordt geplaatst weergeven.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Z6TbaVmHLNw[/youtube]

Afgelopen maand ontving Samba $630,000 aan investeringen door de bedrijven Tal Simantov, SVP AOL Video, Ran Harnevo, President AOL Video, Genesis Partners managing partner Eddy Shalev, Ron Zuckerman, Ronny Zarom, en 2B Angels.

for the article in English see: