Water produceren uit lucht is wat het Israëlische bedrijf, Water Gen, doet. WaterGen verstrekt deze technologie aan militairen troepen in zeven landen waaronder de VS en Israël.

watergen

Water Gen is ook als enige binnen de water tech-sector uitgeroepen tot een van de meest innovatieve bedrijven uit 2014. Water – Gen bezit een interessante technologie en zeker voor Californië, dat momenteel een van de droogste winters ervaart. Door middel van deze technologie kunnen zij alsnog een gedeelte van haar inwoners, die in het zwaarst getroffen zijn, in Central Valley van water voorzien.

Oorspronkelijk heeft Watergen haar technologie ontwikkeld om militaren troepen van water te kunnen voorzien in ernstige gevechtssituaties.  De technologie dat Water – Gen ontwikkelde gebruikt luchtvochtigheid en transformeert het in drinkwater. De technologie schept water uit de lucht, en door een zonne-of elektrisch aangedreven water generator die op de grond staat of in voertuigen verwerkt zit, kan het zo’n 10 tot 20 liter zoet , koud , aan drinkwater per dag leveren.

De technologie dat Water Gen gebruikt voor het produceren van water valt te vergelijken met een type luchtontvochtiger of airconditioning. Het zuigt het luchtvocht op en verwijdert de gifstoffen die in de lucht zitten.

Het bedrijf maakte een korte, geanimeerde video om uit te leggen hoe de technologie werkt . De video is te zien op Vimeo.

Read the article in English here

  • Meer weten over Israelische bedrijven binnen de water sector? Vraag dan ook naar onze aanwezigheid op de IFAT beurs a.s. 5-9 mei.
  • Ziet u ook onze blog waar de Israëlische partijen aanwezig op IFAT kort staan beschreven.