600px-Media_Player_Classic_MPC_No_Shadow_No_Numbers-100x100

Jeruzalem staat op het punt om toe te treden tot de lijst van gerenommeerde filmsteden. De stad gaat haar poorten openen voor Film en TV- producties. De Israëlische regering en de gemeente Jeruzalem gaan een nieuwe filmsteunregeling goedkeuren die Internationale Film-en TV-serie producties in Jeruzalem moet aantrekken.

Het initiatief is een gezamenlijk project van het Israëlische Ministerie van Financiën, Ministerie van Economische Zaken, het Ministerie van Publieke Diplomatie en Diaspora Aangelegenheden, Ministerie van Toerisme, de gemeente Jeruzalem en The Jerusalem Film & Television Fund.

800px-Tower_of_David-194x146De Israëlische regering en de gemeente Jeruzalem zullen het budget besteden aan de ontwikkeling van de Israëlische Filmindustrie, alsmede om de schoonheid van Jeruzalem op miljoenen schermen over de hele wereld te tonen.

In aanmerking voor deze filmsteun ​​komen film – en TV-producties die zijn opgenomen met de stad Jeruzalem als decor. De productie-bedrijven zijn verplicht om minstens NIS 25 miljoen te investeren in Israël, en de subsidie ​​kan oplopen tot 25% van de filmproductiekosten voor in Israël  gemaakte kosten.

Deze aankondiging zal de film-en tv-industrie van Jeruzalem een boost geven en zal naar verwachting nieuwe banen scheppen alsmede nieuwe investeerders aantrekken. Bovendien zal de branding en reclame die Jeruzalem hierdoor ervaart de inkomsten van de stad en de Staat verhogen.

De Israëlische minister van economie, Naftali Bennett zegt: “Er is niets belangrijker dan de prachtig gezichten van Israël te laten zien en internationale producties in Jeruzalem te bevorderen.

Voor meer informatie over deze nieuwe subsidie ​​stuurt u ons een bericht.