Tien logoredherring-194x146Israëlische bedrijven — Checkmarx, Magisto, Feedvisor, ThetaRay, B.I.S. Advanced Software, Extreme Reality, justAd, MassiveImpact, Pontis en Safer Place — hebben de  2014 Red Herring Top 100 Europe Award gewonnen, zo bericht Israel21c.

“Het kiezen van startups met de meeste potentie is nooit eenvoudig,” zegt Alex Vieux, uitgever en CEO van de Red Herring. “We hadden honderden kandidaten, en na uitgebreid onderzoek en veel discussie hebben we de lijst teruggebracht naar de top 100 van winnaars.”

“We zijn blij om deze prijs te winnen,” vertelt Emmanuel Benzaquen, CEO van Checkmarx – een maker van software-oplossingen die mobiele en web applicaties beveiligt en daarmee de gegevens van de consument beschermt. “Het winnen van deze award is een bevestiging dat onze technologie niet alleen grensverleggend is, maar tevens als integraal wordt gezien voor het beveiligen van applicaties die de persoonlijke gegevens van miljoenen mensen bevatten. Naarmate de populariteit van mobiele en web applicaties stijgt, is het meer dan ooit noodzakelijk om de privacy en veiligheid van de consument te waarborgen. De beste manier om dit te doen is op kwetsbaarheden te controleren wanneer de app wordt ontwikkeld, voordat de gegevens van de consument wordt bloot gesteld aan gevaar. “

Meer dan 30 Israëlische bedrijven waren genomineerd voor de Red Herring award.