In samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Ministerie Economische Zaken organiseert de Ambassade van Israel op dinsdag, 10 juni a.s. de eerste Nederlands-Israelische Healthcare Innovatie Dag. Onder het thema “Healthcare Solutions voor een vergrijzende samenleving: Hoe kunnen wij gezond ouder worden ondersteunen – een innovatieve benadering?” zullen Nederlandse en Israelische partijen bijelkaar komen.

logo innovation day 2014

 

Het handhaven en verbeteren van de levenskwaliteit van een vergrijzende bevolking, terwijl de gezondheidszorg betaalbaar dient te blijven en er voldoende personeel is, is een van de ‘grote uitdagingen’ van onze tijd. Uiteraard is het ook een kans voor zowel de Nederlandse als de Israëlische kenniseconomie, en de life sciences & health sector in het bijzonder. Innovaties in life sciences & health kunnen helpen om deze uitdaging aan te gaan, en deze innovaties zullen ongetwijfeld gretig aftrek vinden in de gezondheids en zorgsector, een van de grootste en snelst groeiende markten in de wereld.

Life Sciences & Health en High Tech Systems & Materials zijn twee van de sectoren waarin Nederland wereldwijd uitblinkt. Israël staat het land met de ondernemende cultuur, actieve high-tech omgeving, en de sterke gezondheidszorg IT-infrastructuur en onderzoek in de geneeskunde heeft zich in de wereld gepositioneerd als innovatiecentrum voor de gezondheidszorg. Het is logisch dat de beide landen met haar innovatieve ambities voor het verbeteren van de gezondheidszorg samenkomen om synergieën te creëren.

Vertegenwoordigt u een onderneming, kennis- of zorginstelling? En heeft u interesse in internationale (R&D-)samenwerking met Israëlische partners? Kom dan op dinsdag, 10 juni a.s. naar de ‘Healthcare Innovatie Dag Nederland-Israel’ op het hoofdkantoor van Philips in Amsterdam.

De Healthcare Innovatie Dag biedt een platform om zakelijke kansen en R&D- coöperatie met Israëlische partners te verkennen op het op het gebied van life sciences, medische technologie en zorgoplossingen voor een vergrijzende maatschappij.

Medica 2013De bijeenkomst biedt u een unieke kans om Israëlische bedrijven en experts te ontmoeten door 1-op-1 gesprekken en door de roundtable sessies die gehouden worden. In de middag staan er ook TED talks van de deelnemende bedrijven gepland, al en al veelbelovend dus!

Het concept programma kunt u hier terugvinden: Draft program Healthcare Innovation Day 22052014b Een overzicht van de Israelische deelnemers zullen wij binnenkort bekend maken.

Wilt u meer informatie of u direct registreren? Dan kan dit via RVO’s website. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marit Scharffenorth of Anne-li Steutel. Tevens zijn wij telefonisch bereikbaar via 070 3760 594/573.