worldhackathonday

 

De eerste World HackathonDay (WHD) georganiseerd door de heren Jesse van Doren (17), Araik Gingnagel, en Nir Kouris (31) monde uit in een groot succes. Het evenement in Nederland trok 70 jongeren en 400 jongeren in verschillende steden uit het buitenland. Allen brachten zij de nacht door om nieuwe online concepten te ontwikkelen in 24 uur.

Tijdens het evenement werden de groepen jonge entrepreneurs bijgestaan door experts uit de online wereld om ze te begeleiden in het proces. Naast het ontwikkelen van nieuwe ideeën waren er genoeg dingen te doen. Zo waren er Oculus rifts, Google Glasses, een 3D printer en Drones meegebracht om de ontwikkelaars te stimuleren.

Tevens, legde de sponsors Microsoft, D-reizen, ING, Leumitech, interessante cases voor aan de jongeren om applicaties te ontwikkelen voor de onderwerpen: Future, Finance, Charity, Photography, Music and Health.  Na een 24-uur durende Hackathon werden onder elk onderwerp winnaars gekozen door de aangewezen juryleden: Yves Gijrath (mediaondernemer), Joost van der Plas (founder *bliep), Dirk Groten (CTO Layer) en Stephan Fellinger (online expert en founder SpinAwards).

Op vrijdag 2 mei werd WHD geopend door Boris (The Next Web), Haim Divon en oprichters Jesse van Doren (17) en Araik Gingnagel (13). Na deze feestelijke opening werden drie cases van sponsoren toegelicht. Waarna groepen hackers  aan de slag gingen met de cases van D-reizen, ING of Amnesty. Naast lokale teams, waren er internationale teams die samen hebben kunnen werken door gebruik te maken van Google Hangouts.


De gekozen winnaars:

  • D-Reizen: ‘Travelmatch’. Een concept dat vanuit het perspectief van de klant denkt, met behulp van Travel DNA en foto’s consumenten de perfecte reis voorstelt.
  • Amnesty: Het winnende team heeft een APP ontwikkelt dat foto’s authentiseert door middel van locatiecontrole en laat verifiëren door derde partijen.
  • ING: ‘Bliep it’  Dit concept maakt gebruik maakt van voice en betaalarmbandje om transacties te voldoen.

Kortom het WHD event was een groot succes. Tevens hadden de initiatiefnemers het al over een editie 2015.  ‘Volgend jaar gaan we sowieso weer de WHD organiseren en hopelijk wordt het dan nog groter’, aldus Jesse van Doren.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TLiwDlGn0wo[/youtube]

Bron1

Bron2

Bron3