stratasysbrightwake

 

 

 

Het grootste 3D print bedrijf, Stratasys, is een samenwerking aangegaan met het Britse Brightwake (Advancis Medical) om een bloed recylce apparaat te ontwikkelen ‘Hemosep’. Het apparaat hergebruikt het bloed op een ethische manier en daardoor ook toepasselijk voor religieuze personen.

Hemosep is een machine dat het bloedverlies gedurende een trauma of open hart operatie herstelt. Het recyclet het opgevangen bloed en zorgt voor een snelle transfusie naar de patiënt. Deze procedure wordt ook wel een auto transfusie genoemd. Het proces reduceert het gebruik van bloeddonoren tijdens een operatie en elimineert mogelijke complicaties die gebonden zijn aan transfusies. Tevens is dit een uitkomst voor regieleuze die geen bloed donoren willen gebruiken tijdens een operatie.

Om een succesvol prototype te kunnen ontwikkelen hebben Stratasys en Brightwake besloten om de Stratasys Dimension 1200es 3D printer te gebruiken. Deze printer produceert normaal centrale onderdelen voor filtratie en cooling systemen.  De Hemosep bestaat uit een zak dat een chemische spons technologie en een mechanische agitator combineert om het geconcentreerde bloed te hergebruiken”. In een industrie waar men vaak bloed te kort komt is deze recycle methode mogelijk een invloedrijke uitvinding. Tevens kan het ‘ the National Health Service’ (NHS) miljoenen schelen, aldus, Brightwake’s Director of Research and Development, Steve Cotton.

“De toekomst voor de ontwikkeling van medisch apparatuur”

blood recycling machine Israeli 3D Printing Makes Life Saving Blood Recycling Machine 96 Percent Cheaper Brightwake wil haar Hemosep’s bloed reycle machine zo snel mogelijk op de markt brengen. Om dit te realiseren kwam Brightwake uit bij de 3D technologie van Stratasys. Niet alleen omdat dit sneller is, maar ook goedkoper. De 3D technologie verkorte de externe productie periode tot een proces van 3 weken en minimaliseerde de kosten  met 96 procent. Dit scheelt £1000 in kosten.

“3D printing heeft het niet alleen mogelijk gemaakt om de kosten te minimaliseren, maar ook om het apparaat snel functioneel af te kunnen leveren voor de  proefperiode. De mogelijkheid om 3D printers te gebruiken voor een eind product in zo’n kort tijdsbestek is de toekomst voor de medische sector, aldus, Brightwake’s Director of Research and Development, Steve Cotton.

Momenteel heeft Hemosep al een aantal succesvolle proef periodes ondergaan en is gebruikt in 100 open-hart operaties in Turkije. De technologie wordt momenteel getest in de UK, maar voornamelijk om religieuze patiënten te kunnen opereren.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VbA37rJ1Obc&list=UUoqEWWTr2tVzJvn8IayBsVw[/youtube]

To read the article in English please click here

Bron

Voor meer info over dit onderwerp lees ook onze blog: