neuronixlogo

Het Israëlische Neuronix, heeft een behandeling ontwikkeld om de ziekte Alzheimer te vertragen. Het medische apparaat combineert elektromagnetische simulaties met een  computer gebaseerde cognitieve training. Er wordt verwacht dat deze behandeling eind 2014 aangenomen wordt door de  U.S. Food & Drug Administration. In Europa, Israël en een aantal Aziatische markten is de behandeling al toegestaan.

neuronix

Neuronix CEO, Eyal Baror legde Reuters uit dat het apparaat zowel het brein  op een biologisch niveau als op een cognitief niveau stimuleert. Door het gebruik van een dubbele stimulans creëert het apparaat een langer houdbaar effect.

Het apparaat bestaat uit een stoel dat wordt gelinkt aan een elektronisch systeem en een software wat wordt geplaatst achterop het hoofd.

Het apparaat ondergaat momenteel proef periodes die worden uitgevoerd door Harvard Medical School/Beth IsraelDeaconess Medical Centre. Patienten worden een uur per dag, 5 dagen in de week over een periode van 6 weken behandeld.

Baror geeft aan dat de proef periodes uitwijzen dat verbeteringen worden gesignaleerd voor een periode van 9 tot 12 maanden. Wat tevens een goede bijkomstigheid is, de behandeling kan na 9-12 maanden weer worden herhaald. 20% van de patiënten ervaart een bijwerking door middel van een lichte hoofdpijn na de behandeling.

Neuronix is ondertussen ook toegelaten in Europa en heeft al een aantal installaties in de UK en Duitsland. In Israel wordt er momenteel al een kleine groep patiënten behandeld. De kosten voor een behandeling komt uit op  $6,000.

To read the article in English please click here

Bron

Voor meer info over dit onderwerp lees ook deze blogs:

1. Innovatie dag IL-NL ‘Healthcare innovations for the aging society’
2. 3D printers kunnen bloed recyclen