liveulogo

LiveU, een Israëlische start-up, levert via een draadloze verbinding en het internet de wereldkampioenschap voetbalwedstrijden aan 30 internationale zenders via een network dat bestaat uit 200 mini-broadcasting apparaten. De doosjes/ apparaten zijn ongeveer zo groot als een halve computer.

Dit betekentliveU dat LiveU verantwoordelijk is voor het streamen van de meeste wedstrijden naar de rest van de wereld. ‘Het is een pittige verantwoordelijkheid’ aldus, LiveU CEO Samuel Wasserman.

LiveU’s hoofdkantoor is gesitueerd in Kfar Saba, en heeft een Amerikaans kantoor in Hackensack, New Jersey. Het bedrijf werd opgericht in 2006 en is momenteel het enige bedrijf is dat een draadloze oplossing (remote uplink) heeft voor een broadcast zonder dat er gebruik gemaakt wordt van een satelliet of bekabelde internetverbinding. Het bedrijf heeft honderden klanten in zo’n 60 landen ter wereld, waaronder de Major League Baseball, NBA en NFL. De BBC maakt veelvuldig gebruik van LiveU voor grote evenementen, zoals het bezoek van de koninging aan Ierland in 2011 en de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen. BBC news gebruikt LiveU’s technologie voor veel van haar rapportages buiten de deur. LiveU werd ook gehonoreerd door de BBC “LiveU levert een motie van vertrouwen met de flexibiliteit van deze oplossing.”

LiveU zal ook dit jaar weer op het Israëlisch nationale paviljoen tijdens IBC aanwezig zijn. Bent u geïnteresseerd om deze partij te ontmoeten, neemt u dan contact op met onze collega, Marit Scharffenorth.

Holland@israeltrade.gov.il

Read the article in English here.