powermatlogo

De Starbucks ketens zullen binnenkort worden uitgerust met een Israëlische Powermat, een oplaad pad technologie. Klanten kunnen hiermee hun mobiele apparaten draadloos opladen.

Er zijn al een aantal Powermat pads reeds geïnstalleerd in een paar Starbucks-locaties zoals San Jose en Boston. Er zullen meer locaties in de komende maanden volgen. Starbucks focust zich eerst op de VS en zal het plan daarna verder uitzetten in Europa en Azië.

De Powermats zijn oppowermat de markt gebracht door de fabrikant van de accu Duracell, een dochteronderneming van Proctor & Gamble. Proctor & Gamble besloot in 2011 samen met Powermat deze technologie op de markt te brengen. Starbucks is een van de vele partnerschappen die Powermat is aangegaan met grote Amerikaanse corporaties. In 2011 sloot Powermat al een deal met General Motors om haar technologie in de elektrische auto, Chevy Volt model, te installeren. In 2012 lanceerde Powermats haar product op de luchthavens van Chicago, Aspen, Omaha en Toronto. Zodoende wilden de luchthavens haar gasten de mogelijkheid bieden om mobiele apparaten te kunnen opladen.

Naast Starbucks, werkt Powermat ook samen met rivaliserende koffieketens van Starbucks zoals Coffee Bean and Tea Leaf. Bij de rivaliserende koffieketens heeft Powermat bij beiden een pilot project gestart in Los Angeles. McDonald’s is ook aan boord, en experimenteert met Powermats op verschillende Manhattan verkooppunten.

Powermat promoot haar oplaadpunt als ‘draadloos oplaadpunt, maar de apparaten moeten ook zelf worden opgeladen. De mobiele apparaten laden op door middel van ze op de pad van de Powermat neer te leggen. De elektroden in de Powermat gebruiken een elektromagnetische inductie dat een magnetisch veld gebruikt om elektriciteit op te wekken en over te brengen naar de apparaten. De pads beschikken  tot 50 watt waardoor de gebruikers niet alleen hun apparaten  kunnen neerleggen maar ook hun kopje koffie kunnen neerzetten. Op een Powermat kunnen 6 apparaten worden opgeladen. Een speciale geleider is nodig om te kunnen profiteren van de elektromagnetische inductie, maar tegenwoordig bezit bijna elk modern apparaat dit.

To read the article in English please click here