Live TV kijken onderweg en buitenshuis en andere technologische trends zetten kabel providers en andere TV aanbieders steeds meer onder druk. Deze ontwikkelingen zorgen namelijk voor grote opslag en verwerkingsuitdagingen. Geavanceerde cloud DVR oplossingen bieden een uitkomst door middel van geïntegreerde opslag en compute platforms die flexibel kunnen reageren op veranderende eisen. Het eindresultaat is een efficiëntere en effectievere technologie configuratie.

De geintegreerde opslag en compute platform van Fabrix baseert op geavanceerde integratie principes die opslag en verwerking functionaliteit in lijn brengen om prestaties te optimaliseren en infrastructuur ressources te verhogen. Met als gevolg dat je de voor OTT diensten benodigde infrastructuur kunt bouwen met  voordelige commodity hardware, en tegelijkertijd de kapitaalkosten die gepaard gaan met het upgraden van de IT-infrastructuur laag kunt houden.

FabrixFabrix licenseert dus een video software platform voor kosteneffectieve video-opslag, high throughput streaming en intelligente distributie van content. Met andere woorden, je de film tijdens de uitzending terugspoelen of stop zetten omdat de uitzending wordt opgeslagen op een back-end server. Deze software wordt reeds gebruikt door de kabelbedrijven, telecommunicatie en internet service providers die gepersonaliseerde televisie en externe DVR opslag aanbieden. Fabrix levert hiermee een mooie oplossingen om beter te voldoen aan de eisen van gebruikers van TV thuis en onderweg.

Fabrix is een van de innovatoren die u kunt ontmoeten tijdens ons b-2-b evenement op IBC 2014 in Amsterdam.