De stad Tel Aviv plant haar eerste ‘SkyTran traject’ ter wereld. Het traject zal de hele stad voorzien van de behoefte om via een high-speed verhoogd netwerk mensen te vervoeren. De bouw van de hoge snelheid, verhoogde, zwevende en energie-efficiënt transport systeem zal eind 2015 beginnen.

Het project, SkyTran, is een onderneming gestart in Californië en bundelt nu haar krachten met een Israëlisch bedrijf, Israel Aerospace Industries (IAI), om ‘s werelds eerste SkyTran project uit te zetten in Tel Aviv.

SkyTran

Het gepatenteerde netwerk van SkyTran dat bestuurd wordt door een computer zal een twee-passagier “jet-achtige ‘voertuig voorstellen wat wordt aangedreven door middel van magnetisch veld waardoor het lijkt of het voertuig zweeft. De treinen zullen in de eerste fase van het project snelheden bereiken tot 70 kilometer per uur, maar er wordt verwacht dat de snelheden na mate het project in haar commerciële fase terecht komen stijgen naar zo’n 240 kilometer per uur.

“Tel Aviv is een wereld stad. Het is een bestemming waar mensen van over de hele wereld naar toe reizen. Een centrum van handel. Daarbij komt kijken dat Israëliërs van technologie houden. Om deze reden is Israël de perfecte plek om dit ‘test project’ te lanceren”, alsdus, skyTran CEO Jerry Sanders.

In de eerste fase zal het netwerk zich beperken tot douanevervoer en ongeveer zeven kilometer lang zijn. Echter, de planning voor de commerciële fase richt zich op Midden-Israël  en zal ruim 200 kilometer dekken.

Het gehele project zal $ 80.000.000 gaan kosten en individuele tickets zullen op $ 5 per persoon aankomen.

Read an article about this project here.