[youtube]http://youtu.be/enKYbpS0rkE[/youtube]

Twee Israëlische ondernemers hebben een eenvoudige applicatie voor betalingen van het openbaar vervoer ontwikkeld, genaamd HopOn.

De Israëlische ondernemers besloten, nadat zij het beu waren om in de rij te wachten voor een busticket,  een applicatie te ontwikkelen om deze betalingen te vergemakkelijken. De APP maakt het mogelijk om met een simple druk op de knop te betalen voor een rit. In 2012 werd HopOn opgericht door Ofer Sinai en David Mezuman. HopOn maakt gebruik van een gepatenteerd ultrasoon geluid. De technologie werkt doormiddel van het verzenden van een ultrasoon signaal naar de HopOn applicatie die de smartphones van de passagiers hebben geïnstalleerd. Zodra de passagiers de bus binnenstappen en via hun smartphone het ticket door een druk op de knop kunnen weergeven/ laten horen is de reis begonnen.

In tegenstelling tot Bluetooth of Wi-Fi-technologieën, hoeft dit ultrasoon geluid niet aangezet of geïnstalleerd te worden. HopOn’s technologie werkt op elk type smartphone en past zich aan de vereisten van de transport operator. Het HopOn systeem kan tevens meerdere validatie’s van tickets tegelijkertijd uitvoeren.

HopOn bevrijdt passagiers van de verplichting om met contant geld of het periodieke opladen van de elektrische kaart te betalen.  Het systeem is eenvoudig in gebruik en voorziet de gebruiker van het gemak om te betalen per rit.

Niet alleen is HopOn handig voor de reizigers maar is het ook verdienstelijk voor de organisaties zoals HTM of Conexxion, aangezien zij geen tickets of kwitanties hoeven te verschaffen. Wat betekent dat de kosten minimaal zijn en de instaptijd voor de reizigers wordt verkort, waardoor de tijd tussen de tussen gelegen stations verkort wordt.

Momenteel heeft HopOn een test project lopen bij diverse Israëlische transport bedrijven, maar is ook in Monaco gelanceerd. Tevens zijn ze in gesprek met de UK & Frankrijk.

Read the article in English here.