[youtube]http://youtu.be/424UCSN3Fjg[/youtube]

De Israëlische draagbare robot heeft zijn goedkeuring gekregen van het FDA (Food and Drug Administration) om op de markt gebracht te worden. ReWalk, is een draagbare robot dat bestaat uit een gemotoriseerde brace, ook wel een robotskelet genoemd, dat verlamde patiënten opnieuw helpt lopen zonder een rolstoel.

rewakj‘ReWalk’ is ontwikkeld en geproduceerd door Argo Medical Technologies, het skelet weegt 21 kg en bestaat uit een op maat gemaakte metalen brace. De heupen, knieën en enkels van de robot bevatten motors die worden aangedreven door een rugzak met een computer.

De periode voordat het FDA de robot goedkeurde kon het skelet alleen worden toegepast in ziekenhuizen, maar door de goedkeuring van het FDA mag het worden gebruikt voor thuissituaties en worden de patiënten alleen verplicht om een ziekenhuistraining te volgen.

“Het is een grote doorbraak voor onze patiënten die normaal gezien niet kunnen lopen en afhankelijk w zijn van een rolstoel. Zij hebben nu toegang tot een apparaat dat ze toelaat om mobiel te zijn rondom het huis en de omgeving.” aldus, Dr. Alberto Esquenazi, de ‘Chief Medical Officer’ van Moss Rehab.

ReWalk Robotics ging door een rigoureus proces waarbij klinische studies moesten uitwijzen dat de veiligheid en effectiviteit voldeden aan de hoge standaard van het FDA. Momenteel is ‘ReWalk’ verkrijgbaar in de US, Israël, Duitsland, Frankrijk, Italië, Turkije en Oostenrijk.

Read the article in English here.