newrgy

De nieuwe startup van Shai Agassi, een elektrische transport bedrijf, Newrgy, dat zich richt om duurzaam openbaar vervoer te faciliteren voor gemeentes en overheden.

Een jaar nadat Better Place bankroet ging, het bedrijf van de elektrische auto, komt de oprichter van Better Place, Shai Agassi, met een nieuwe onderneming op het gebied van milieuvriendelijke energie: Newrgy. Het is nog niet duidelijk wie de financiering rondom de nieuwe onderneming op zich zal nemen.

Aggassi verscheen voor het eerst sinds een jaar op de conferentie over alternatieve oplossingen voor het openbaar vervoer, georganiseerd door het adviesbureau Frost en Sullivan in Londen onder de naam van zijn nieuwe startup; Newrgy. Deze conferentie, geroemd als een van de meest prestigieuze conferenties binnen de duurzame autosector.

De nieuwe onderneming van Agassi, richt zich op elektrische openbaar vervoer en waar overheids en gemeentelijke financiering belangrijk is. Newrgy heeft waarschijnlijk verscheidene technologieën en principes overgenomen die ontwikkeld zijn door Better Place om de ontwikkeling van Newrgy product te stimuleren. Het product zal waarschijnlijk niet op de markt komen voor de consument.

Read the article in English here.