Met behulp van in Israëli ontwikkelde 3D ​​printing technologie een een bedrijf uit Lettland kunnen extreme sportliefhebbers nu de ultieme selfie maken- hoe dat kan? Een drone met camera volgt de sporters en filmt hun adrenaline-pompende activiteiten zoals de triple wheelies of de “360” op een skateboard.

Met behulp van 3D-printers van Stratasys – die in 2012 fuseerde met de Israëlische Objet 3D printers – heeft Helico Aerospace Industries, het bedrijf achter de AirDog, componenten van precies de juiste grootte en vorm voor deze speciale drone kunnen printen die nu de harten van sporters in een storm veroverd.

 (Photo credit: Courtesy)

(Photo credit: Courtesy)

De Airdog is ‘s werelds eerste action sports drone die sporters automatisch volgt bij hun favoriete extreme activiteiten. De Airdog is uitgerust met een GoPro HD video camera, dit is een camera die ontworpen is voor het maken van actievideo’s. Daardoor kan de AirDog meer actie vastleggen dan een gewone videocamera, vertelt Edgars Rozentals, mede-oprichter en CEO van Helico Aerospace. Met de Airdog beschik je niet alleen over een eigen betaalbare en persoonlijke luchtfoto videocrew, maar gaat zelfs nog een stap verder door beelden vanaf een afstand en vanuit een bepaalde hoek vast te leggen die voorheen zo niet konden worden gefilmd.

Door middel van de AirLeash, een lichtgewicht afstandsbediening apparaat, die je aan je riem kunt vastzetten, kun je de Airdog besturen en op laten stijgen. De AirDog volgt je en filmt je vanuit spectaculaire hoogtes en hoeken. Het systeem werkt automatisch op basis van geavanceerde algoritmen. De waterdichte AirDog kan 10 tot 20 minuten vliegen, afhankelijk van de snelheid, en kan een snelheid bereiken van wel 40 mijl per uur (65 km per uur). Het kan opstijgen tot een hoogte van 1.000 voet (300 meter), werkt tot bijna 10.000 voet (3.000 meter) boven zeeniveau, en weegt slechts vier pond (1,8 kilo). De AirDog is ideaal voor elke vorm van actieve buitensport, aldus de uitvinders – fietsen, skateboarden, wakeboarden, surfen, schaatsen, skiën, en nog veel meer.

 Read the full article in English on The Times of Israel.