Irrigation control without leaving the house.

Het idee kwam voort uit een moment opname van de ingenieur Odi Dahan, die op een koude regenachtige dag in 2013 zijn sprinklers hoorde aangaan. Precies zoals hij had ingesteld. Graag wilde Odi Dahan ook een irrigatie systeem dat rekening zou houden met het weer. In 2013 zal hier wel een app voor zijn uitgebracht, maar en na een online zoektocht kwam hij alsnog  met lege handen thuis.

Omdat Odi Dahan onlangs was gestopt met werken om te werken aan een start-up, bracht hij gelijk die nacht door om een app te ontwikkelen voor dit probleem.

Deze internet app, GreenIQ, gebaseerd op het fenomeen Internet of Things (IOT) kan worden gebruikt op apparaat dat gelinkt is met het internet zoals; iPhone, iPad, Android-smartphone / tablet, PC of Mac. De app maakt gebruik van gepatenteerde algoritmen om de geplande irrigatie aan te passen op de huidige en verwachte weersomstandigheden. GreenIQ won afgelopen april 2014 de eerste plaats van de StarTAU startup wedstrijd. .

Tijdens de ontwikkelingFrom smartphone to garden van de APP kwam Odi Dahan erachter dat meeste mensen een hekel hebben aan het configureren van het irrigatiesysteem en het daarom niet instellen. Wat resulteert in het feit dat het irrigatiesysteem altijd werkt ongeacht het weer en de hoeveelheid water. Om deze reden heeft de app een eenvoudige handleiding waardoor je makkelijk via de aan en uit knop het systeem kan starten of wijzigen. Wel is de doelstelling van de app dat zij uiteindelijk ook rekening zal houden met de hoeveelheid, duur van het water geven en dit al gebaseerd op de weerberichten

Each zone of the garden can be controlled separately.

De webapp GreenIQ wordt al verkocht in Israël, de Verenigde Staten, Australië en West-Europa, voor ongeveer $ 200 inclusief hardware en software.

De app maakt het ook mogelijk om de buitenverlichting in te stellen, zo wordt er rekening gehouden met de zonsopgang en ondergang.Tevens is het ook mogelijk om de kunstmest erop aan te passen.