Het Amerikaanse private equity-fonds Francisco Partner is in gesprek met het Formula Systems Ltd om de aandelen van het Israëlische softwarebedrijf, Sapiens International NV kopen. Wel opmerkelijk is dat er geen initiatieven zijn genomen door Formula Systems zelf, maardoor Francisco.

Sapiens is een software bedrijf dat software oplossingen aanbiedt voor de financiële markt. Eerder dit jaar, in juli, werd er gesproken over Alfa Group dat interesse toonde in Sapiens en er $420 miljoen voor wilde betalen, maar Formula brak deze onderhandelingen af.

De koers van Sapiens aandeel staat nu op $8, met een marktkapitalisatie van $ 355 miljoen. Formula bezit 47,7% van Sapiens aandelen ter waarde van ongeveer $170.000.000. De koers van Sapiens is in de afgelopen twee jaar verdubbeld, maar zit nog steeds 50 cent onder haar piek aandeel in 2001. In 2006 werd Sapeins gedwongen om een schuldregeling te zoeken met haar aandeelhouders, maar bleek in de afgelopen jaren onder leiding van CEO Roni Al-Dor succesvolle strategische maatregelen te nemen.

Read the article in English here