Elbit Vision Systems Ltd. is een Israëlisch bedrijf dat zich focust op elektronische beveiliging. Tevens houdt Elbit zich bezig met een breed scala aan programma’s die worden gebruikt over de hele wereld. Elbit richt zich samen met haar dochterondernemingen op de beveiliging van lucht-en ruimtevaart, land-en marine systemen, commando, controle, communicatie, computers, inlichtingen bewaking en verkenning, onbemande vliegtuigen, geavanceerde elektro-optica, elektro-optische systemen in de ruimte , EW suites, signaal intelligente systemen, dataverbindingen en communicatiesystemen en radio’s.

De omzet van Elbit is in het afgelopen kwartaal bmet zo’n 33% gestegen naar een schappelijk $ 1.570.000. Ten opzichte van $ 1.180.000 in het tweede kwartaal van 2013, is dit een goed welkom van het tweede kwartaal.

Elbit gaf aan in een press release dat meest recente resultaten bemoedigend zijn  en een sterke groei van de omzet weergeven. Afgelopen juli heeft Elbit dan ook een nieuwe technologie gelanceerd, iBar, wat zijn vruchten blijkt af te werpen.

iBar is een product voor textiel producenten om het product gebruik te maximaliseren door middel van het duurzaam omgaan van de organische materialen. Tijdens de eerste fase van het gebruik van dit product analyseert het systeem de weef productie, wat gelijk ook het duurste component binnen de textiel verwerking is. Het systeem analyseert in hoeverre al het materiaal wordt geweven en wat er overblijft.  Door het verstrekken van deze informatie aan de klant, kunnen zij door volledige reeks van processen doorlopen en kan iBar de fabrikanten meer duidelijkheid geven over haar input en output ratio’s.

Read the article in English here