clarityray

Yahoo! koopt de Israëlische start-up ClarityRay. De Israelische startup ClarityRay levert oplossingen aan web/content publishers om advertentieblokkers ook wel ad blcoks genoemd te ontwijken. 

De Israëlische start-up ondersteunt web-publishers om advertentie blokkers te  ontwijken en zodoende alsnog advertenties plaatsen die gezien worden. Yahoo! heeft tussen de 15 tot 20 miljoen betaald voor deze startup, wat haar tweede aankoop uit Israël is deze maand . Yahoo!’s eerste aankoop was de video-streaming start-up RayV.

ClarityRay levert twee oplossingen die ontwikkeld zijn voor online adverteerders die te maken hebben met advertentie blokkers. Een van de technologie laat websites een bepaald bedrag ontvangen van internet gebruikers die gebruiken maken van ad blokkers. De tweede technische oplossing geeft de mogelijkheid aan content publishers om ad blokkers te overrulen.

Yahoo! gaf aan in een persbericht dat zij al een tijd bezig zijn om de beveiliging van Yahoo! uit te breiden en een veiligere plek te willen creëren voor gebruikers en partners. Een onderdeel van Yahoo! zijn adverteerders en geven daarom aan toegewijd te zijn om een oplossing te vinden voor dit probleem. Om ClarityRay op te nemen in de Yahoo! familie en de opgedane kennis betreft advertentie beveiliging, is het mogelijk om betrouwbare advertenties te kunnen integreren.

Read the article in English here