redbendHet Duitse concern Bosch is in gesprek om het Israëlische Red Bend Software te kopen.

Red Bend ontwikkelt software management voor product management en mobiele virtualisatie.  Deze producten worden gebruikt in smart-phones. Een goed voorbeeld is Samsung die al meer dan 1,5 miljard Galaxy telefoons op de markt heeft met deze software.

Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Sharon Peleg en Gadi Gonen. Het wordt al sinds 2001 gerund door CEO Yoram Salinger. Onder zijn leiding werd Red Bend in 2007/8 uitgeroepen door ‘Globes’ tot een van Israël’s meest belovende startup. Sinds de laatste gesprekken over een overname met IBM in 2012 werd de waarde geschat op $200-250 miljoen.

Aanvankelijk verkocht Red Bend alleen updates van PC-software op afstand. Maar vandaag de dag heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot het op afstand updaten van allerlei software. Met een groot segment voor mobiele telefoons met behulp van Firmware Over-The-Air (FOTA) en M2M software.

Red Bend levert ook producten voor het beheer van milieu-installaties en actieve toepassingen hiervan. Maar op de zakelijke markt levert Red Bend voornamelijk dienstverlenende services aan bedrijven zoals Sony Eriksson, Intel en Qualcomm. To read the article in English click here