In de afgelopen jaren heeft de nieuwe media -industrie van Israël zich snel ontwikkeld en heeft het land zich als een belangrijke speler in de digitale wereld weten te positioneren. De Nieuwe Media sector van Israël heeft meer dan 1.000  bedrijven en vele multinationals hebben een R & D-centrum in Israël (zoals AOL, eBay, Google, Harmonic, Open TV, PayPal, Yahoo en Ybrant) of beschikken over een sterke lokale aanwezigheid (Apple , Cisco, Ericsson, HP, Intel, IBM, Microsoft, Motorola en Nokia-Siemens). Meer dan 600 van de Israëlische nieuwe media bedrijven zijn start-ups waaronder een aantal zoals Adsmarket, Answers.com, ICQ, Incredimail, NDS, Orca, Conduit en Pilat Media wereldwijd succesvol zijn.

De kracht van de Israëlische nieuwe media- industrie bestaat in het creëren van geavanceerde oplossingen voor video-uitzendtechnologie; daarnaast blinken de Israëlische bedrijven uit op diverse aanvullende terreinen van de new media zoals Internettoepassingen en -diensten, e – commerce, online reclame, entertainment, videotechnologie en nog veel meer. Ze zijn een belangrijke speler op het gebied van gaming, tevens staan zij bekend voor hun sterke aanwezigheid bij het creëren van content, levering en beheer van content alsmede digitale en kabel-tv en IPTV satellieten diensten.

IBC-2014-final

The Israeli pavilion at IBC 2014

De Foreign Trade Administratie van het Israëlische ministerie van Economische Zaken en het Israel Export en International Cooperation Instituut organiseren samen met hun 40 wereldwijde kantoren het Israelische paviljoen op de IBC beurs. Het paviljoen heeft in de afgelopen 7 jaar reputatie opgebouwd als ontmoetingsplatform van de meest innovatieve Israëlische bedrijven en biedt bezoekers van de beurs de kans om op effectieve manier kennis te maken met nieuwe technologieën als eerste basis voor een strategisch partnerschap. Gerenommeerde partijen waaronder BBC , Mediaset , Fox, Liberty Global, Bharti Airtel en KPN hebben in de afgelopen jaren een bezoek gebracht aan het Israëlische paviljoen.

Aangezien de Israëlische binnenlandse markt een kleine markt is, zoeken veel bedrijven uit Israël strategische partners of de rechtstreekse verkoop van hun technologieën an buitenlandse bedrijven. In de loop der jaren zijn veel partnerschappen ontstaan ​​als gevolg van de eerste ontmoeting op het Israel Paviljoen tijdens de IBC beurs.

De Israëlische delegatie op IBC 2014 omvat 17 bedrijven die een breed scala aan innovatieve technologieën leverenvan broadcast -oplossingen tot en met computing-platformen voor media-opslag. De Israëlische bedrijven zullen laatste technologische innovaties en baanbrekende ontwikkelingen presenteren op het gebied van uitzendingstechnologische, content consumptie via tablets en laptops, aanpasbare content voor interactieve games alsmede digitale reclame.

Voor IBC 2014 zijn bijna 1.000 zakelijke afspraken gemaakt voor de bedrijven van de Israëlische delegatie. Gedurende de 5 dagen van de conferentie zullen de bedrijven gesprekken voeren met contant exploitanten, distributeurs, inkopers, vertegenwoordigers van instellingen op het gebied van media, informatietechnologie en nog veel meer. Naar verwachting zullen meer dan 1.000 vertegenwoordigers van internationale bedrijven uit de internationale media- en omroep wereld waaronder Europa, Canada, de VS, Zuid-Amerika, India, China, Australië, Taiwan, Singapore een bezoek brengen aan het Israel Paviljoen.

ibcfinal-353x176

U vindt het Israel Innovatie Paviljoen in hal 3, stand B20, op de Amsterdam RAI.
De volgende partijen zult u daar aantreffen:

 1. ABonAir’s wireless broadcast transmitters provide reliable coverage in outdoor sports, breaking news and live-events.
 2. Applicaster provides broadcast solutions for cross-screen TV experiences, including live TV, second-screen and Social TV
 3. Beamr Video is a perceptual video optimizer, which cuts the bitrate of H.264 and HEVC streams without compromising their quality, enabling a smoother streaming experience and a significant reduction in video delivery costs.
 4. Celeno provides high performance Wi-Fi chips and software for demanding home networking applications.
 5. Fabrix Systems provides a software-based, integrated storage and computing platform for media storage and processing.
 6. Kaltura provides a premium end-to-end solution form for personal and social pay Over-The-Top multiscreen TV services
 7. LATTO provides innovative OTT business management solutions including revenue-offer- and relationship management, allowing for easy monetization across screens.
 8. LiveU is the industry leader in portable live video acquisition, contribution and management solutions.
 9. Pixellot is an affordable end-to-end alternative to the traditional outside broadcast video capture and production system.
 10. Tecsys manufacturer of Professional Digital Video Head-End and Distribution Equipment supporting all standards and bridging all available infrastructures
 11. VBox’s DVB-to-IP TV Gateway allows for a simultaneous, multi-channel, multi-device live TV experience.
 12. Vcodes provides custom-tailored video workflow solutions for broadcasters and OTT content providers.
 13. VideoFlow open any network to deliver high quality live content to any glass
 14. TVpoint is a provider of dynamic, personalized video content service for mobile & OTT TV service providers, and for hotel operators.
 15. Vidmind’s turnkey OTT/DTT solution enables virtual TV operators to launch a primary TV Everywhere service far exceeding existing Pay-TV services.
 16. Vimmi – CDN reinvented for video – Global cloud platform that provides multiscreen HD video delivery and transcoding services
 17. Vodience developed a 2nd-screen/STB crowd-visualization software plug-in which reflects web and TV viewers as virtual audience.