Na een succesvol debuut op de CES 2014, wordt de OptimizAIR 2.0 van het Israelische bedrijf Celeno voor het eerst gebruikt in de Edimax Thuis Routers; gebruikers zullen meer controle hebben en een betere thuisnetwerkervaring.

Celeno Communications, een toonaangevende leverancier van high-performance WiFi- chips en software voor home netwerktoepassingen, heeft 8 september jl aangekondigd dat de nieuwe thuisrouters van Edimax met de nieuwste airtime management technologie – OptimizAIR 2.0 – zullen Celeno chipworden uitegerust die worden aangedreven door Celeno’s CL2200 802.11ac Wifi radiochip.

De OptimizAIR 2.0 is uniek in zijn soort, want hij maakt WiFi- capaciteit mogelijk op verschillende virtuele netwerken en laat diverse gebruikers toe vanaf hetzelfde Wi-Fi Access Point. Het resultaat is een geoptimaliseerd Wi-Fi-thuisnetwerk van hoge kwaliteit ongeacht de hoeveelheid draadloze apparaten die met elkaar concurreren voor de bandbreedte.

 

“WiFi Airtime management is de manier om dienstverleners en consumenten hun thuisnetwerken te laten beheren”, aldus Lior Weiss, VP Marketing en Business Development van Celeno.” We zijn verheugd om samen te werken met Edimax en de OptimizAIR 2.0 in thuis routers te zien. Wij zijn blij de eindgebruiker een dergelijk uniek, maar tegelijk toch zeer makkelijk te bedienen systeem te kunnen aanbieden voor beheer en controle van hun thuisnetwerk”.

De nieuwe Edimax routers beschikken tevens over een Wifi Experience Management Android en iPhone/iPAD App waarmee de eindgebruiker prioriteit kan verlenen en  bandbreeddte toewijzen aan de verschillende streams en apparaten die in huis worden gebruikt vanaf hun tablet of smartphone.

“Edimax heeft zich van begin af aan toegelegd op het leveren van superieure produkten voor de eindgebruiker, en het groeiende aantal draadloze apparaten en bandbreedte intensieve applicaties maakt dit een voortdurende uitdaging”, zo vertelt Jack Hung, Sales Director van Edimax. ” Celeno’s OptimizAIR 2.0-technologie zorgt voor een revolutie in de draadloze thuisnetwerken door het beheren en toewijzen van de wifi capaciteit voor de beste gebruikerservaring. het matchen van deze Access Point met een mobiele applicatie dashboard zorgt voor een unieke en innovatieve user experience”.

Celeno is sinds 2008 een van de deelnemers aan het Israel Paviljoen op IBC.

You can read the original post in English here.